Finnmark politidistrikt lyser nå ut stilling som visepolitimester og stedfortreder for politimester Ellen Katrine Hætta.

Krise og beredskap

I utlysningen heter det at visepolitmesteren får delegerte ansvarsområder og oppgaver etter politimesterens anvisning. Som stedfortreder for politimesteren skal visepolitimesteren ha totalansvar for forebygging, straffesaksbehandling, krise- og beredskapshåndtering og sikkerhetsarbeidet i politidistriktet.

Det er selskapet Delphi Consulting AS som bistår politidirektoratet i utvelgelsen av visepolitimesteren for Finnmark, fremgår det av nettstedet for ledige stillinger i politiet.

Omstilling og ledelse

Politidirektoratet ber om erfaring fra omstillingsprosesser, bred ledererfaring, erfaring med kriseledelse, utvikling av virksomheter ved hjelp av ny teknologi, samt evnen til å ivareta medier og publikum på en profesjonell måte.

Visepolitimesteren må kunne vise til resultater og gjennomføringskraft, være såkalt strategisk og helhetsorientert. Videre må den som blir Hættas nestkommanderende være samfunnsorientert, forstå sin rolle i samfunnsoppdraget det er å være politi i tillegg til å vise synlig lederskap og motivere og utvikle medarbeider i politidistriktet.

Millionlønn

Stillingen er et åremål på seks år, der lønna vil ligge mellom 850.000 og 1,1 million kroner brutto.

Bakgrunnen for at man lyser ut denne stillingen, er at man nå etablerer Finnmark politidistrikts ledergruppe. Distriktet har i tillegg til ordinær drift et betydelig samarbeid internasjonalt som følge av grensen mellom Norge og Russland, hvor man finner Schengens yttergrense og hvor politimesteren også er øverste ansvarlige på grensen.