Med drøyt to timer på parkeringlappen igjen og ingen bobileier i sikte, valgte Magnus Kristiansen Olaussen å be om hjelp. Han hadde selv stått en time på parkeringsplassen P3 før han tok affære og varslet parkeringsetaten om den innesperrede hunden.

Varslet parkeringsetaten

– Bobilen sto der klokka kvart på elleve. Da jeg kom ut igjen til min bil etter en time, sto den fortsatt der med hunden inni. Da varslet jeg parkeringsetaten, som igjen varslet politiet, sier han.

Ikke første gang

Han mener det er for ille at dyr skal straffes for at eierne er ubetenksomme og han slår fast at det ikke er første gang han har opplevd at hunder etterlates i kokvarme biler.

– Jeg har opplevd dette  i Bodø. Jeg er godt kjent med hunder, ettersom min far driver kennel. Jeg synes det er uforsvarlig å etterlate hunder i bilen når det er så varmt som nå. Ikke var vinduet satt opp heller, og i sola er det godt over 30 grader nå, så dette er ikke tilrådelig, sier Olaussen.

Han ber hundeeiere tenke seg om to ganger før de etterlater hundene i bilene de dagene i året temperaturen kryper såpass opp på gradestokken som i dag.

Vaslet politiet

Trafikkbetjent Asbjørn Volden som kom til P3, varslet politiet og ventet til dem kom. Bilen hadde gyldig parkering, men Volden sier til avisa at han synes det er vel lenge å etterlate hunden i en varm bil så lenge som to timer.

–  Det er helt opplagt ikke bra, selv om hunden ser rimelig grei ut, sier Volden.

Lette etter eierne

Politibetjentene Benjamin Børresen og Martin Inrik kom til bobilen for å sjekke om hunden. Den hadde det bedre enn man kunne frykte. Børresen kunne etter å ha klatret opp og fått oversikt konstatere at takluke og et sidevindu var satt åpent.

– Den ser helt pigg ut, sier Børresen, mens Inrik rusler mot forretningene etter tips om at bobileierne muligens befinner seg der.

– Politipatruljen med Børresen og Inrik påtraff de finske eierne av bobilen. Etter en sjekk kunne de konstaterer at hunden hadde det bra og ferien i Finnmark med hund kunne fortsette uten anmerkninger, fastslår fungerende lensmann Svein Erling Mikalsen.