Finværet har slått innover Nordlysbyen, og gjester samt trofaste altaværinger trakk ut til blant annet Lathari for en dypp i sommervarmen. De langtrukne smilene og det strålende humøret konkurrerte med sola om å skinne sterkest.

Bente Haugen satt sammen med venninner og kolleger i firmaet Forever Living, mens en flokk av mennesker installerte seg i nær omkrets og langs med vannkanten. Rundt løp barna, med kjeks i hånda og solkrem på nakken. Alle kunne konstatere at Lathari var den perfekte plassen å være i dag, for de som ville nyte sola som endelig hadde sluppet til på himmelen.

(saken fortsetter under bildet)

ENDELIG SOL: Folk trakk fort til badeområdet da sola viste seg og gradestokken krøp over 20-tallet. Foto: Trond Arvid Alund

Sosialt samhold

For Haugen og resten av gjengen var dette en ypperlig dag for å kombinere jobb og fritid, kolleger og barn i frisk bris og vel 20 varmegrader.

– Det er jo koselig å ha sånne sosiale sammenkomster. Du er på jobb men får trekt med deg ungene og sørger for at de er en del av det. Samtidig får vi et enda bedre samhold blant vi som jobber sammen, og det er nok veldig viktig - vi skal ikke bare være kolleger, man skal være gode omgangsvenner og. Da blir det ikke bare trist og trasig å dra på jobb, smiler hun. - Så får vi jo nyte sola.

Haugen har allerede vært på ferieturer til både Thailand og Sør-Afrika, så midten av juli tilbringes hjemme i Alta før det bærer på ny utflukt i september.

– Det er jo perfekt å være i Alta nå når sommeren er fin her. Været er jo som bestilt, sier hun.

Paradis på utkanten

På sandstranden satt også Lana Stock sammen med venninner og barn, og benyttet seg av det Lathari hadde å by på.

– Det er kjempefint her, det er jo perfekt for ungene og plassen er samtidig veldig avsides og rolig.

Likevel var ikke Stock fullt så fornøyd med resten av tilbudene i Alta.

(saken fortsetter under bildet)

KOS: Grillene var antent, godsakene medbragt og hyggen på topp på Lathari fredag formiddag. Foto: Trond Arvid Alund

– Det er blitt et veldig fint område rundt Altas stolthet, Nordlyskatedralen, sier hun og referer til parkområdet utstyrt med benker og lysende, grønt gress.

– Men på en annen side, hvem vil sitte i en rundkjøring, spør hun lattermild. - På Lathari er det mer rolig, og er jo en samlingsplass for folk i Alta. Det er nok en sommerting det der. Ellers er det jo utrolig fint på Kreta (i Kåfjord). Der skulle det gjerne blitt mer tilrettelagt for gjester.

Artig for ungene

På regntunge dager har Lana Stock og familien avlagt et besøk hos Nordlysbadet, men sier at det ikke kan sammenlignes med Lathari.

– Det er et helt annet tilbud. Ungene koser seg uansett, men her er det vann og sand som er nøkkelordene for trivsel.