De mener Alta-politiet brøt dyrevelferdslov og vurderer anmeldelse. Jenny Rollnes skriver i et leserinnlegg at politiet heller ikke ivaretok hjelpeplikten (se leserinnlegg i dagens Altaposten).

Kjørt vekk

– Da politipatruljen i Alta for et par uker siden fikk melding fra bekymrede naboer om en måkeunge med brekt vinge, valgte de å hente måkeungen og kjøre den til et sted utenfor sentrum, der den ble etterlatt hjelpeløs. Politiet brøt dermed to bestemmelser i dyrevelferdsloven, skriver Rollnes. Hun viser til lovverket hvor det er nedfelt at «Enhver som påtreffer et dyr som åpenbart er sykt, skadet eller hjelpeløst, skal så langt mulig hjelpe dyret.»

Hensettelse

Hun mener det er  forbudt i loven å hensette dyr i hjelpeløs tilstand, slik hun mener politiet gjorde på verst tenkelig ,åte ved å ta den bort fra foreldrene, uten mat.

Altaposten har forelagt påstandene for etterforsningsleder Kenneth Nilsen ved Alta lensmannskontor, som sier han ikke har noen formening om hvilke skader den omtalte måsungen hadde og derfor ikke kan gi noen fornuftig kommentar til NOAHs påstander.

– Ut over dette får vi avvente en eventuell klage eller anmeldelse fra NOAH, sier Nilsen. Som heller ikke er sikker på hvem som eventuelt skal etterforske en slik sak, hvis den kommer på politiets bord.

Det er hjelpeplikt

Rollnes mener politiet må kjenne til hjelpepliten.

– Det har ellers et moralsk ansvar for å hjelpe dyr i nød. Staten dekker utgiftene til avliving av eierløse dyr, så det riktige her hadde vært å levere måkeungen til en veterinær som kunne sørget for en human avliving, mener Jenny Rollnes i NOAH – for dyrs rettigheter.