Høy vannstand og styrtregn stanset ikke Hans Majestet Kong Harald og kongefølget.

– Et privilegium

Kongen har fisket i Mikkeli sammen med vennen Morten Werring og hans familie de siste to døgnene. Kong Harald sier til Altaposten at det er spennende å fiske i Alta og at det er et privilegium å få være gjest i elva.

Kongen var opplagt som alltid da han kom ned til Sorrisniva og svarte på spørsmål om både elveopplevelsen og forpleiningen på gården i Sandia. Den skrøt han av og slo fast at det ikke var noe å klage på, snarere tvert i mot. De virkelige kremdøgnene er gjerne lagt til gården i Mikkeli.

Var selv gjest i år

På spørsmål om Kongen regner med å være like heldig med trekningen neste år, flirer han godt og slå fast at det ikke er hans kort det fiskes på i år.

– Jeg er bare gjest, smiler han.

Særlig mer folkelig enn Kong Harald er, når han på en blygrå, delvis regntung mandag, kommer spaserende mot pressen i sin fritidsklær og tursko, er det vanskelig å få. Det er gitt beskjed om at han har tid til to spørsmål, men svarer på åtte og er tålmodigheten selv når Mediehuset Altaposten vil filme og intervjue.

Følget tok fire hunnlaks

Selv sier Hans Majestet til Altaposten at opplevelsen av Altaelva er mer eller mindre ubeskrivelig og at laksefisket i Alta er blant høydepunktene om  sommeren. Årets tur med følge til Sandia var nummer 24 i rekken.

– Forvaltningsregimet i elva er slik at vi slipper storlaksen ut igjen og denne gangen var det fire hunnlaks som ble sluppet, fortalte Hans Majestet til de utsendte fra Mediehuset Altaposten. Som la til at han syntes det var en fornuftig regel.

– Så da blir det kanskje ikke røykalaks fra Altaelva på brødskiva på slottet i år?

– Det kan det nok bli, men ikke av egen fangst, for det var ikke mye vi tok med oss denne gangen og all hunnlaks over en viss størrelse slippes ut igjen, svarte Kongen.