Utenfor Thon Hotel i Alta står de på rekke og rad; Veteranbiler merket med «Viking Rally 2016 Nordkapp». I ferd med å pakke siste rest inn i bilen, treffer Altaposten på det hyggelige paret som står bak løpet.

10-års jubileum

– Vi etablerte Classic Car Event for 10 år siden, forteller Hans Burkhardt og kona Lisemarie.

– Siden den gang har vi arrangert store og lange billøp gjennom blant annet Beijing til Paris på to måneder, i Sør-Afrika, Sveits til Shanghai og Buenos Aires. Noen ganger tur-retur, andre ganger en vei, sier de.

SPREKE VETERANER: På rekke og rad står veteranbilene utenfor Thon Hotel i Alta. Foto: Bjarne Krogstad

Nesten fremme

I løpet av fem uker skal seksten lag kjøre omtrent 5.000 kilometer fra Sveits til Nordkapp, og tilbake igjen. Men det synes pensjonistene som startet fra Zürich 6. juni bare er artig.

– Vi kjører langs kysten i Norge, Lofoten og videre. Et virkelig vakkert land med fantastisk utsikt og en god del å se langs veien. Vi er veldig glade for å kunne være med, og heldige som har fått oppleve det her, sier Burkhardt og kona legger til:

– I dag vil vi ankomme Nordkapp, før vi drar tilbake gjennom Finland og Oslo.

Ikke bare for veteraner

Burkhardt understreker at selv om alle bilene må være minst 40 år gamle, er det også noen yngre sjåfører blant de som er med på turene.

– De fleste er pensjonister, men også noen yngre par i 30- og 40-årene som kjører med oss, sier han humoristisk.

Håper på å se rein

– Hva er deres beste minne fra turen, så langt?

– Godt spørsmål. Jeg kjente ikke til Norge før jeg satt meg inn i bilen i Sveits, men det jeg kommer til å huske Norge for er alle innsjøene, fjordene, ferger og tuneller – det er helt umulig å holde tellinga på de.

Samtidig er det fjordene og enorme fjell de vil huske best.

– Selv på 500 meters høyde, ser det ut som det gjør i sveits på 2.000 meter, kommenterer Burkhardt.

– Dessverre har vi ikke sett noen rein ennå, så det håper jeg vi får sett før vi kommer til Nordkapp, avslutter paret før de setter seg i bilen.