Den grove voldssaken natt til tirsdag der en mann i 30-årene ble slått helseløs og endte på sykehus med blant annet store blødninger i hodet har vært etterforsket intenst fra Alta-politiets side. Allerede tirsdag var to åstedsteknikere på stedet.

– I tillegg har vi lagt ned en stor innsats i form av taktisk etterforskning, sier Alta-lensmann Svein-Tore Nilsen.

Flere fagfelt

Nå har Alta-politiet fått bistand fra Kripos:

– Vi har fått tre teknikere til Alta, som skal gå gjennom åstedet sammen med våre folk. Dette skjer i dag.

– Tre stykker hørtes voldsomt ut?

– Hva håper dere de kan bidra med?

– Forhåpentligvis kan de se ting med nye øyne, og registrere ting vi ikke har sett. Dette er ikke fordi vi tror våre folk har gjort et dårlig arbeid, men det er ofte nyttig å se et åsted med nye øyne. Det kan være de ser ting vi har gått glipp av, og akkurat nå er åstedet det beste sporet vi har å gå etter.

ÅSTEDSUNDERSØKELSER: Tre Kripos-teknikere satte torsdag formiddag i gang jobben ved lokalet i Skaialuft. Foto: Tom Skoglund

– Ikke annet enn at det er avsperret og forseglet. Jeg har ikke vært her selv og vil ikke gå inn i detaljer rundt åstedet, av hensyn til etterforskningen. Hva vi har observert og eventuelt funnet her må vi komme tilbake til senere, sier Nilsen.

Hva angår voldsofferet har politiet ikke fått noen oppdateringer som tyder på store endringer i mannens tilstand.

– Vi holdes til en viss grad oppdatert, særlig om det skulle skje dramatiske endringer i negativ retning. Vi holder kontakt med sykehuset.

– Hvilken type vold har det vært snakk om?

– Vi snakker om stump vold. Dette på bakgrunn av tilbakemeldingen vi har fått fra sykehuset.

– Har det vært brukt våpen eller gjenstander i voldsepisoden?

– I og med at det er snakk om så omfattende skader, så må en eller annen gjenstand ha vært brukt. Hvilken gjenstand, det gjenstår å se, sier Nilsen, uten å ville utdype dette ytterligere.