Sisa Kultursenter fikk en halv million kroner i prosjektstøtte fra Fiskeridepartementet. Den særdeles hyggelige beskjeden ble overbrakt av Fremskrittspartiets Bengt Rune Strifeldt og Svein Berg, samt Høyres Marianne Haukland.

– Vi er særdeles glad for at nettopp Sisa får disse pengene, presiserer Strifeldt.

– Kanskje dette kan være et lite plaster på såret for at vi ikke nådde frem med vårt forslag i budsjettmøtet, der vi ønsket å øke den kommunale støtten til Sisa etter at Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti stemte imot, sier Strifeldt.

«Sjømat for alle»

Pengene skal brukes til prosjektet «Sjømat for alle», hvor målsetningen er å få flere barn og unge til å spise mer fisk. Samtidig vil man oppfordre innvandrere til å bruke mer fisk både til hverdags og fest.

– Dette prosjektet betyr mye for barn og unge som forhåpentligvis vil spise mer fisk, men det betyr også mye for innvandrerkvinnene i Alta. Vi vil bruke deres kunnskap til å finne frem til nye smaker og måter å tilberede fisken på, forteller John-Tore Martinsen.

Prosjektet vil komme i gang allerede nå i sommer og Sisa vil være til stede med sjømat på ulike kulturelle arrangementer, festivaler, konferanser og seminarer i regionen.

Les mer om prosjektet og bevilgningen i eavisa og papiravisa.