Kvinnen i 20-årene, bosatt i Hammerfest, er ifølge iFinnmark dømt ved tilståelsesdom til 36 dager ubetinget fengsel, bot på 26.000 kroner, og må lide en sperrefrist på to år på førerkort. Dette etter å ha stjålet Peppes i Hammerfests gule taxibil i påvirket tilstand og uten å ha førerkortet.

Drakk shots og sjampanje

For Alta tingrett har kvinnen forklart at hun ikke husker alle detaljer fra kvelden den 22. mai i år, men skal ha tatt seg inn i bilen, som sto åpen.

– Vi fikk start på den med et skrujern. Så kjørte jeg fra Peppes og mot kirka i Hammerfest. Der ble jeg stoppet av en bekjent av meg før politiet kom. Det var ikke en lang strekning, kjøringen tok kanskje rundt fem minutter. Jeg visste at bilen tilhørte Peppes. Politiet tok meg med til sykehuset, og da tok de blodprøve av meg, sa kvinnen.

Blodprøven som ble tatt av kvinnen, viste 1,90 i promille.

– Jeg var veldig beruset, jeg husker bare små stykker av det som skjedde. Jeg hadde drukket mye på kort tid; et par glass sjampanje, noen drammer, og noen shots, heter det.

Ikke samfunnsstraff

Retten fant ingen formildende omstendigheter, eller grunnlag for å gi kvinnen samfunnsstraff. Kvinnen ble dømt til 36 dager ubetinget fengsel, og må betale en bot på 26.000 kroner. I tillegg til sperrefrist på førerkort i to år.