31-åringen fra Buskerud er ved Alta tingrett dømt til fengsel i 75 dager, hvorav 60 dager betinget med en prøvetid på 2 år, på det vilkår at han gjennomfører et promilleprogram.

Mannen ble også dømt til å betale 10.000 kroner i bot, 24.000 kroner i skadeserstatning til bileieren, 151.166 kroner i erstatning til forsikringsselskapet som bilen var forsikret i, tap av førerretten for alltid, og 1.000 kroner i saksomkostninger.

Endte i skogen

Ifølge dommen skal mannen ha borttatt en annen manns bil etter å ha vært på en bryllupsfest i Alta  23. august i fjor. Utkjøringen medførte også store materielle skader på bilen. Blodprøve tatt etter kjøringen viste 1,89 i promille. Mannen hadde heller ikke gyldig førerkort.

Tiltalte møtte og erkjente seg skyldig etter tiltalen, og har forklart at han ikke husker at han har tatt en bil og kjørt den den dagen, men at han er enig i påtalemyndighetens fremstilling av hendelsen.

Skjerpende

Retten påpeker at det er skjerpende at mannen tidligere er straffet for ett tilfelle av biltyveri og promillekjøring (biltyveri mai 2015 og fyllekjøring 2013). Kjøringen i august i fjor foregikk også under betinget prøvetid etter dommen for biltyveri i mai i fjor, og retten kom til en samlet dom.

Retten la også vekt på at tiltalte hadde høy promille, og at han kunne utsatte andre for fare.  I formildende grad la retten vekt på at 31-åringen i har gitt en uforbeholden tilståelse.