Thon-direktør Knut Vidar Alseth kunne slippe jubelen løs på sosiale medier i går:  «JA, vi klarte det, vi er det beste laget ved hotellet noensinne», skrev Alseth. Og om han er stolt, så er ikke kjøkkensjefen Adrian Grunnfoss noe mindre fornøyd.

Internasjonal toppfrokost

I konkurranse med 30 ulike hoteller står det igjen 11 finalister som kjemper om tittelen i konkurransen kalt for Twinings Best Breakfast 2016. Ifølge arrangørene har det aldri vært et trangere nåløye å komme gjennom for å nå finalen enn i år – og de slår fast at alle de 11 finalistene leverer uten unntak hotellfrokost av internasjonal toppklasse.

– Vi konkurrerer mot de store som har vært i denne finalen en rekke ganger og vi er på sett og vis kanskje en slags underdog i denne konkurransen, men det er altså helt fantastiske ansatte som har sørget for at vi er kommer til finalen, sier Grunnfoss.

Mange store

Thon-hotellet i Kautokeino konkurrerer blant annet med Scandic Ishavshotell i Tromsø, Scandic Havet i Bodø, Scandic Nidelven i Trondheim, Thons Rosenkrantz i Bergen og Nythun Høyfjellstue på Fagernes, alle kjent for topp frokost fra tidligere konkurranser. Når juryen for finalerunden har talt, en gang i løpet av august eller september, blir vinneren kåret i oktober. Det er TV2-kokk og nordisk matambassadør Wenche Andersen, Lars Erik Underthun, prisbelønt kokk, golfspiller og forretningsmann fra Røa, samt et hemmelig jurymedlem som skal kåre vinneren.

Kjøkkensjefen slår fast at det er mange hoteller kjent for svært god frokost som ikke har nådd finalen. Det er derfor ekstra stas at Thon-staben i Kautokeino har nådd sisterunden.

– All matlaging handler om hardt arbeid og staben her i Kautokeino er vanvittig dyktige og står på helt fantastisk, sier kjøkkensjefen hos Thon i Kautokeino, Adrian Grunnfoss til slutt