Før helga var det befaring i Saga for å finne ut hvordan en eventuell bussrute i boligfeltene kan arte seg. Både Alta kommune og Boreal var på plass for å se på traseen og  aktuelle stoppesteder.

– Det er nå foreslått at bybussen skal kjøre opp til gamle Saga hotell og derfra følge Saga via skolen og ned til E 6 igjen, før den returnerer til sentrum. opplyser Alta kommune på sine nettsteder.

Slik kan den aktuelle ruta bli:

– Rett etter gamle Saga hotell er første holdeplass.

– Neste holdeplass vurderes rett etter avkjøring opp mot Saga skole, det vil si på gang- og sykkelveien som er stengt for vanlig trafikk.

– Før krysset til Saga skole kan det komme  ytterligere et busstop, ment for boligfeltet Høysletta.

– Deretter stopp ved Aspemyra

– Siste holdeplass vurderes ved infotavla ved E6, der bybusen snudde tidligere, der kontrolletatene pleier å ha sin aktivitet.

Klar til høsten?

– For eksisterende og kommende beboere i Saga og omegn vil det bli et svært godt supplement bybussen kan tilby i nærområdet deres, mener Alta kommune. De håper nå på god dialog med fylkeskommunen, slik at en slik bussrute kan realises til høsten, gjerne før skolestart.

På alle stoppestedene mener de det er tilstrekkelig med kantstopp, noe som betyr at bussen står i veibanen ved av- og påstigning

BEFARING: Oddvar Aleksandersen og Tom Frode Hansen ser for seg en busstopp ved Aspemyra. Foto: Alta kommune