I september i fjor kunne Frode Wilhemsen og Amfi løfte på sløret og avsløre «Amfi Alta 3.0», en utvidelse av dagens Amfi på to plan på Scania-tomta. Siden den gang har ryktemølla gått for hvilke butikker senteret skal tilby i Alta. I går kunne Altaposten melde at XXL har skrevet under kontrakt med Thon-gruppen. Men hvordan går det egentlig med planene om Burger Kings satsing i Nordlysbyen?

– Vi er i dialog og har en avtale med Thon (Olav Thon Gruppen, eier av blant annet Amfi) i Nord-Norge og har en plan om å etablere Burger King i Alta, sier Alf Mangor Johannessen, eier av Bodø-firmaet AMJ Management AS, som eier rettighetene til Burger King i Nord Norge.

– Kan du røpe noe om hvor du planlegger å drifte?

– Foreløpig kan vi ikke si noe om når, og hvor. Samtidig er det ingen overraskelse om det blir i samarbeid med Amfi, det er det som er hovedmålet i alle fall. De skal jo videreutvikle og bygge ut kjøpesenteret, så får vi se hvordan det blir når den tid kommer, sier en hemmelighetsfull Johannessen.

Det er fra tidligere kjent at AMJ-gruppen søker franchisetagere til Stjørdal, Namsos, Mosjøen, Mo i Rana, Narvik, Harstad, Alta, Hammerfest og Kirkenes.