Håvard Martinsen skal inn i Tverrelvdalen med laget i første jaktperiode i høst, (25.09-12.10). De har to dyr, kalv og okse på kvoten, og en jobb å gjøre som blir mer vrien uten områdene lavt i Dalen.

– Vi er ikke i konflikt med grunneierlaget, og forholder oss til retningslinjene. Vi kan også forstå prinsippet deres, og har respekt for ønsket. Egentlig rart at det ikke er et privat jaktfelt i Tverrelvdalen, sier Martinsen.

Må selv få vurdere

– Nei, vi kommer ikke til å ringe rundt. Men når det er sagt, så vet jeg at det fins private som ikke har signert avtale med grunneierlaget. Hvis noen av dem ønsker at vi skal jakte på deres eiendom, så må vi kunne prate med dem og selv ta en vurdering, sier Martinsen.

– Men som sagt, vi ringer ingen, og tar oss ikke til rette på annen manns eiendom, sier jegeren.

Oddmund er grunneier

Martinsen sier han har fått kart fra Fefo, at jaktlaget er godt kjent, og at de vil utøve jakten på fefogrunn.

Jaktleder Oddmund Eriksen har sjansemessig en drømmekvote, ett fridyr og en kalv, som laget og nyhunden skal sniffe seg fram til i andre jaktperiode (13.10-31-10). Han har en liten eiendom i Dalen, og sier han har signert avtalen og stiller seg lojal mot grunneierlaget.

– Jeg vil ikke være på siden av dem, sier han.

Er nøytral

– Vår jakt skal foregå på den grunn som tilhører Fefo. Det er i utmarka det er artig å jakte, sier Eriksen. Og siden jakt på jorder er uaktuelt, blir det liten praktisk forskjell. De liker å jakte i skogen, sier jegeren, som sier seg nøytral i forhold til grunneierlag og Fefo. Helhetlig elgforvaltning er det viktigste, og der er Fefo gode å ha, sier han.

– Men forvaltningen av elgstammen går vel sin helhetlige gang, selv om valdet er privat?

– Jo, det stemmer nok. Og slik håper jeg det fortsatt blir, sier Eriksen.