– Her må kommunen gjøre noe, sier Odd Magne Haugen, som har hus midt i løypa hvor folk skal kunne spasere etter Gamleveien, den samme veien som er fredet som kulturminne.

– Jeg synes det ser helt forferdelig ut ved den kommunale rasteplassen og utedoen knyttet til severdigheten Gamleveien i Øksfjordbotn. Stadig flere som kommer inn på tunet hos meg og spør hvor Gamleveien er, for en ting er at det ser fælt ut ved rasteplassen, noe annet er at kommunen ikke har skiltet skikkelig, sier Haugen.

– Det står ei lita pil på garasjeveggen min, men de aller fleste kjører til venstre og opp til trafoen, men der er det ingenting å se, sier Haugen. Som rett og slett etterlyser kommunal innsats for å merke Gamleveien og kanskje også stelle til med litt bord og benker ved rasteplassen, for ikke å snakke om å sette opp søppelstativer.

IKKE GRUSET: Veien som går opp til der Gamleveien starter er heller ikke gruset, slik kommunen har lovet tidligere, men trafikken er økende så her burde noe gjøres, mener naboen. Foto: Privat

– Det var folk her fra Statsbygg i går og de skulle se på Gammelveien, men fant ikke ut hvor de skulle, så jeg måtte leke turistguide, så her har Loppa kommune en liten oppgave som vil gjøre en attraksjon bedre kjent, hvis de bare merker skikkelig, for det står jo severdighetsskilt ved hovedveien, men deretter er det stopp, avslutter Haugen.