Ferga Hasvik måtte ifølge tipseren, Geir Adelsten Iversen,  mandag ta en kraftig manøvrering for å unngå at den gikk i moloen ved Hasvik.

Hendelsen var ifølge tipseren observert av Tore Hansen, en erfaren fisker som bor like ved moloen.

– Det var flere vitner til hendelsen og Hansen beskrev manøveren som uansvarlig, sier Adelsten Iversen til Altaposten.

Godt vær

– Hansen hadde stått og sett ferga kommet inn halv ti. Da hadde den kommet veldig nært moloen og utførte derfor en unna manøvrering, hvor alt ble satt inn og det skummet for fult rundt ferga. Det var ikke spesielt dårlig vær, vi hadde kanskje lett bris, men ellers lite som skal ha ført til at den gikk mot moloen.

Ikke enestående

Adelsten Iversen viser til at det ikke er første gang at en av fergene har fått problemer. Han mener derfor at det er på tide å trekke myndighetene på banen.

– Noen må reagere før liv går tapt. Dette blir nå den syvende gangen vi har opplevd noe sånt, både ved Bergsfjord-ferga og Hasvik. Fergene er på godt norsk ubrukelige i det farvannet vi har, sier Adelsten Iversen oppgitt.

– Udramatisk

Rederisjef i Boreal Transport Nord, Steinar Johan Mathisen, forstår at hendelsen kan ha sett dramatisk ut, men understreker at det ikke var snakk om en nesten-ulykke. Han understreker også at Boreal tar sikkerheten på alvor.

– Det vi har fått tilbakemeldinger om er at de har kommet med litt dårlig fart, slik at de da har manøvrert i stedet for å seile forbi og videre gjennom moloen. Det vil da si at båten har hatt for dårlig styrefart, slik at båten må over på manøvrering i stedet for å seile gjennom moloen. Vi har hentet ut kort av episoden, de har ikke vært nært, så det er ikke snakk om noen dramatikk, selv om det kan ha sett slik ut, sier Mathisen.

– Hadde det vært noen antydning til at båten ikke kunne ha gå, hadde vi ikke latt den gå, avslutter han.