For tredje året på rad tok Rune Flikke turen til Altaelva på jakt etter storlaksen. Denne gangen ble det suksess med en 11-kilos fangst i Midterfaret. Han fisket fra land og brukte et kvarter på å temme prakteksemplaret av en fisk.

– Utrolig opplevelse, sier Rune, som slett ikke er ukjent med fluefiske. Fra før av var rekorden en seks kilos sjøørret, men lørdag kveld ble gliset bredere enn noensinne. 11 kilo er solid personlig rekord.

Han har tidligere hatt store opplevelser i Øvre Stengelsen og Killistrømmen, men først i år var det en skikkelig rugg som nappet.

– Jeg har fått grills de to foregående årene og synes jo det er kjempefisker på 2-3 kilo, men her i Alta er det tydeligvis storlaks som teller. Da var det ekstra stas lørdagskvelden, medgir Flikke.

Invitert opp

Han arbeider ved Sosialantropologisk institutt i Oslo og var sensor da Merete Ødegaard tok sin oppgave om Altaelva, som Altaposten har omtalt en rekke ganger. Ødegaard har tatt for seg tyvfisket i Alta, men er nå travelt opptatt med boka om skiferlagets historie etter krigen.

– Det var Meretes oppgave som gjorde meg kjent med Altaelva, så jeg var ikke tungbedd da hun inviterte meg oppover for et par år siden. Nå er jeg bitt av basillen og kommer garantert tilbake, sier Flikke.

Det har vært surt og kaldt i Altaelva de siste døgnene, med masse regn.

– Det var oppholdsvær da jeg fikk fisken, men det var vanskelige forhold med vind og en del drivved i elva, så jeg var først trygg da den lå på rullesteinene, sier Flikke, som vanligvis fisker ørret, blant annet i Sogn og fjordane. Men det er Altaelva som ruler etter dette.

Endelig for Kai Henning

Veteran og entusiast Kai Henning Skimelid har ikke hatt marginene på sin side de første ukene av gratisfisket, men i natt løsnet det endelig.

– Jeg har hatt to fast tidligere, men denne helga gikk det hele veien, sier Skimelid, som fikk en 11-kilos klokken 05.

– Det var en flott hofisk, så da har man siket seg andelen, smiler han. Han er mer diffus når det kommer til hvor fisken er tatt.

– Det var i Mellomsonen, sier han knapt.

Klokken 11 fredag formiddag fulgte Ingolf Lundberg opp med fangst av en syvkilos i Raipassonen.

Jan Gunnes fikk en laks på 9,6 kg fredag i Stengelsen, sammen med roer og krøker Bjørnar Pettersen.

Les mandagens avis for mer informasjon om innspurten i laksefisket og situasjonen på laksebarometeret.

SÅ BLE DET ENDELIK LAKS: Det har vært stilt fra Kai Henning Skimelid de to siste ukene, men i natt var glimtet tilbake i øynene bak solbrillene til entusiast nummer 1. Foto: Privat