I ettermiddag går startsskuddet for rekrutteringsprosjektet Camp Villaks, som i Alta foregår i regi av Alta laksefiskeri interessentskap (Ali) og Alta jeger og fiskerforening. 21 ungdommer, to jenter og 19 gutter, fra hele landet skal da få et helt unikt innblikk i hvordan det er å fiske i det mange mener er verdens beste lakseelv.

– Prosjektet skal rekruttere ungdom til elvefiske rundt omkring i landet. Her i Alta har vi en camp for ungdommer mellom 15 og 18 år, med base på Stengelsen gård. Her blir det mat og grilling, vi skal øve på flue- og slukfiske, det blir en del teori og mange gode historier fra elva, ungdommene skal lære seg om laksens syklus, hvordan man oppfører seg i elva og mye mer, sier prosjektleder Karianne Johansen.

Campen foregår gjennom hele helga:

– Dette gjøres som en dugnadsgreie der folk fra Ali og Alta JFF stiller opp og hjelper til med opplæring og hjelp. Målet er at ungdommene skal mestre dette selv, og at de kanskje fatter interesse for elvefiske. Dette er et lavterskeltilbud, der ungdommene både kan bli kjent med hverandre og også få en innføring i noe de kanskje ikke har vært borti før, sier Johansen.

Karianne Johansen. Foto: privat

Noen av ungdommene kom til Alta allerde i går, resten kommer på plass i løpet av dagen. Prosjektleder Johansen har fått tilbakemelding om at ungdommene gleder seg:

– Det er mange som er veldig gira på å komme i gang. Håpet er selvfølgelig at de får fisk. Og etter hva jeg hører så har det vært sett fisk, og det er noen som har fått fisk. Det har vært tidlig oppgang i år, konstaterer hun.

Årets Camp Villaks arrangeres for første gang noensinne. Johansen forteller at hun brenner for rekruttering, og har et håp hva angår framtiden:

– Jeg håper vi får det til at dette blir en fast tradisjon. Det hadde vært helt fantastisk, sier hun til slutt.