I mai døde en ung kvinne fra Alta på UNN. Omstendighetene rundt dødsfallet, der den unge kvinnen døde uventet, førte til at helsevesenet varslet politiet.

– Vi har satt i gang etterforskning, og etterforsker dette som et unaturlig dødsfall. Det er tatt flere vitneavhør, og vi definerer foreløpig ikke dette som et mistenkelig dødsfall. Vi har ingen indikasjoner på at noe kriminelt har hendt som har ført til at den unge kvinnen døde. Det er ingen som har status som «mistenkt» i saken, understreker etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen ved Alta lensmannskontor.

– Det er rutine fra vår side at vi starter etterforskning i saker blant annet der unge mennesker dør. Vi ønsker å finne årsaken i slike saker, legger han til.

Døde på UNN

Kvinnen befant seg i en bolig sammen med en annen person i midten av mai, da hun på et tidspunkt fikk helsemessige problemer.

– Etter hva politiet kjenner til var det to personer tilstede i et bolighus i Alta, hvor den ene av de to etter hvert fikk problemer som var av en slik art at man tilkaller lege og ambulansehelikopter. Personen blir flydd rett til Tromsø, og det igangsettes livreddende førstehjelp. Det ender imidlertid med at denne personen dessverre dør under ei uke etter ankomst til UNN, gjengir Mikalsen overfor Altaposten.

Mange rykter

Den unge kvinnen er obdusert ved UNN. De foreløpige resultatene herfra har ikke gitt noen klare svar på hva som kan ha vært årsaken til dødsfallet.

– Vi avventer den endelige rapporten, der vi blant annet vil få svar på en del prøver som er tatt. Erfaringsmessig kan det ta noe tid før svarene på slike undersøkelser kommer, sier Mikalsen.

Han er kjent med at det har oppstått en rekke rykter i etterkant av dødsfallet.

– Mitt budskap er at vi ikke har noen indikasjoner på at noe straffbart har hendt. Hva konklusjonen blir til slutt får vi ta da, men på nåværende tidspunkt er det ingenting som tyder på at vi står overfor en kriminalsak.

Han opplyser at det i tillegg til obduksjonsresultater skal foretas flere vitneavhør i saken. Han vil derfor ikke gi ytterligere kommentarer i sakens anledning.