Laksefantastene har temmet draget mot elva, men i natt slippes kastearmen løs.

Klokken 24 går startskuddet for årets frifiske i Altaelva. Helt fram til St. Hans kan de mest ivrige kose seg langs bredden – og i kjent stil er Altaposten ringside med både laksetelefon, barometer og premier.

– Som i fjor går 5.000 kroner til største laks tatt før St. Hans, men vi trekker også ut en vinner blant alle som deltar. Denne vinneren får en tusenlapp, opplyser redaktør Rolf Edmund Lund.

– Plott inn nummeret

Det er derfor bare å plotte inn nummeret på laksetelefonen, først som sist: 988 98 191 er rette nummeret å bruke for de som får fast fisk, det vil si en laks over fem kilo. I dagens samfunn har de fleste smarttelefon, så Altaposten håper de aller fleste sikrer seg bilde av fangsten sammen med den heldige fisker.

De største ruggene bør veies, og Altaposten rykker ut for for veiing og bildetaking av de største kubbene.

– En god laksestory er ikke å forakte, så vi håper at folk tar kontakt med sine historier, sier Lund, som er oppmerkom på at mange veteraner styrer unna medieoppmerksomheten.

– Det er selvfølgelig opp til den enkelte, men vi synes det er viktig å synliggjøre både aktiviteten og trivselen langs elva. Det kan fort bli press på enkelte fiskeplasser, men det justerer seg som regel selv, mener Lund.

Fotokonkurranse

Lund har også et kort i ermet overfor de som tar bilder.

– Vi satser på en uhøytidlig fotokonkurranse. Da tar vi gjerne i mot bilder som formidler noe mer enn bare fisket, blant annet det sosiale og trivselsaspektet med det å kose seg utendørs. Elva betyr ekstremt mye for folk, så vi regner med at motivene gjør seg selv, sier redaktøren, som frister med en tusenlapp for beste blinkskudd.

Laksetelefonen har nummeret: 988 98 191.