For et for Altaposten ukjent antall år siden kom det store sjakkbrettet i Alta sentrum i stand. Brettet har blitt godt brukt, blant annet har ingen ringere enn Magnus Carlsen tatt et slag her, da han var i Alta i forbindelse med en turnering for et tosifret antall år siden.

Populært

Styreleder Steinar Hardersen i Komsa sjakklubb stablet tirsdag på plass brikkene.

– Dette er brikker vi kjøper inn og vedlikeholder. Vi har nettopp svidd inn navn og kontaktinformasjon under alle brikkene også, så vi kanskje får de igjen når de forsvinner, sier Hardersen til Altaposten.

For selv om det er mest hygge med sjakk, så er brikkene utsatt for tyveri, kan Hardersen fortelle.

– Mange brikker blir borte i løpet av sesongen, særlig mot høsten. En del av dem finner vi igjen, i busker og kratt rundt omkring, andre besinner seg og kommer tilbake med brikker de har tatt – mens andre igjen forsvinner for godt. Og ofte er det de sentrale brikkene som forsvinner. Hvit konge og springerne er alle yndede objekter, kan Hardersen fortelle.

– Men først og fremst brukes brikkene til det de skal brukes til; å spille sjakk. Vi synes selvfølgelig det er hyggelig, og kan oppfordre folk til å la brikkene stå i området, at de ikke flyttes for langt fra brettet, sånn at så manjge som mulig kan ha det hyggelig med sjakkspillingen, sier Hardersen.