Været var perfekt og gjorde at alt lå til rette for at det skulle bli et fint treff for motorinteresserte lørdag formiddag. Medlemmene i Alta AmCar-klubb og Alta MC-klubb slo seg sammen og stilte ut sine kjøretøy i solskinnet på Altagård.

Medlemmene i AmCar-klubben i Alta har mange flotte og spesielle biler fra «over there», biler som har fått utallige timer med kjærlighet fra sine eiere, i form av både mekking og pussing. Mye blankpusset krom og nytrukket skinn var det å finne på Altagård, men også de som ikke er helt ferdig med sine prosjekt dukket opp. Flere av medlemmene er vel også av typen som aldri helt vil avslutte sine prosjekt. For noen er dette en livsstil, hvor det å skru og restaturere bilene er det som gjelder.

Mye MC i år

I år møtte det opp veldig mange motorsykler. Det er lenge siden man har sett så mange motorsykler samlet i Alta, får vi vite.

De vanlige japanske merkene var representert med både racing og touring-utgaver. Men i år var det også en forholdsvis stor andel amerikanske Harley Davidson å finne på Altagård. Syklene med sine V-Twin motorer har faktisk patentert lyd, og buldringen som runget over sletta kjentes godt når alle startet opp for å kjøre parade etter utstillingen.

Det dannet seg kø rundt flere av rundtkjøringene når motorsyklene tok rundtturen i Alta, men det tok de fleste sjåførene med et smil. Flere gikk også ut i veikanten for å filme kjøretøyene da de passerte.

Også veteranene

Alta veterankjøretøyforening deltok også på treffet. Foreningen begynner å få mange medlemmer med flotte utgaver av kjøretøy mange husker fra barndommen.

Gamle biler, snøscootere og motorsykler stod linet opp langs E6. Spesielt de nylakkerte gule scooterne skinte opp for forbipasserende bilister.

Mange dro på smilebåndet og nikket gjenkjennende til kjøretøy som var rå da de selv var unge. Dette var doninger mange hadde som guttedrøm, men aldri fikk råd å realisere.

Mange besøkende

Flere av deltakerne til årets treff kom også utenbys fra. Mange sykler kom over fjellet fra Hammerfest, men også andre byer og bygder var representert.

Alt i alt ble det en trivelig dag for motorinteresserte i alle aldre. Vafler, pølser og brus gikk unna i solskinnet, og for noen syntes treffet å vare for kort.

MC-folket avsluttet med å kjøre paraden ut til klubbhuset på Kvenvikmoen. Her ble klubben utsolgt for grillmat før de gjorde seg klar til klubbfesten seinere på kvelden.