I dag var det en større befaring i Alta sentrum. Bakgrunnen var at det i kommunestyret ble vedtatt å opprette en egen prosjektgruppe, bestående av næring, kommunalteknikk, miljø, park og idrett og kultur og representanter fra Alta Næringsforening og gårdeiere i sentrum. Prosjektgruppa har som formål å se på og kartlegge organisering, vedlikehold og bruken av arealene i Alta sentrum.

Dagens runde gikk innom blant annet skifertorget, Kunnskapsparken og Amfi.

Veldig bra

– Jeg mener at områdene vi har i sentrum fra gågata, bort til katedralen og områdene rundt  Nordlysbadet er veldig  bra. Målet må være at vi skal kunne legge til rette for flere areal til å se veldig bra ut. Vi har med noen gårdeiere her, som selvfølgelig er interessert og har interesse av å gjøre det flott rundt sitt eget bygg. Målet må da være å motivere enda flere gårdeiere til å ta ansvar, slik at vi kan få det enda penere i sentrum. Det tjener vi alle på, sier avdelingsleder for park og idrett, Per-Erik Bjørnstad.

Rangerer områdene

Bjørnstad forklarer at målet er å holde en høy standard på arealene i sentrum. Målsettingen i henhold til planene, er G (God).

– Vi har sagt at vi klassifiserer områdene som dårlig, middels, eller god. Videre har vi sagt at vi ikke greier å ha alt av «god standard». Middels standard får være normen, men i her i Alta sentrum ønsker vi selvfølgelig å ha alle arealene i god standard. I «downtown»-Alta skal det være et vedlikehold og rutiner som sikrer at vi har god standard, fastholder Bjørnstad.

Jo flere kokker, jo mer søl?

Et sentralt tema rundt befaringen var skillet mellom hvem som har ansvaret for uteområdene, de offentlige aktørene, eller de private?

– Et veldig viktig spørsmål, for er det sånn at du kommer fra Kaiskuru eller Gakori og inn til sentrum, eller fra en annen by – da vet ikke du om hvem som styrer. Du danner uansett et inntrykk av hvordan det ser ut. Derfor tenker jeg at det er viktig at vi går sammen i den her gruppa, slik at vi får det til å se bra ut i Alta, sier Bjørnstad.