Kautokeino menighetsråd vil stenge alle sine tre kirker for vielse av likekjønnede par og uttrykker forferdelse over at Kirkemøtet gikk inn for vigsel av homofile, skriver Dagen.

Meninghetsrådet i kommunen mener homovigsel går imot Bibelens klare ord og må betegnes som kirkesplittende vranglære, og ber alle biskoper, proster, prester og andre kirkemedlemmer om å vende seg om fra det de kaller «denne villfarelsen».

I vedtaket står det at «Alle kirkelige ansatte fritas fra å medvirke til dette», det vil si vielse av homofile par.

I et meninghetsmøte etter gudstjenesten søndag fikk rådet støtte. Ifølge kirkeverge Jan Ole Buljo var det ingen som kom med innsigelser mot menighetsrådets vedtak.

Menighetsrådets vedtak er det første i sitt slag etter Kirkemøtets ja til liturgi for vielse av par av samme kjønn, oppsummerer Dagen.

Biskop Olav Øygard sier til avisa at menighetsrådet kan være imot kirkelig vielse av homofile, men at de ikke kan nekte at det foretas slike vielser i kirkene i deres sogn.

– De kan ikke si det når Den norske kirke har en sånn ordning. Da gjelder den også i Kautokeino. Derfor blir et slikt vedtak på dette punktet ikke annet enn et synspunkt, og setningen om at de ikke godtar vielse av likekjønnede i sine kirker, kommer i strid med kirkeordningen, sier biskopen til Dagen. Den alternative liturgien er ikke klar og dermed ikke tatt i bruk.