Det kommer mye nedbør til helgen her til landet, men enkelte landsdeler vil også oppleve sol og pent vær. Det beste været kommer i Nord-Norge.

Stikkordet er bygevær med mulige tordenskrall, og selv om været kanskje blir best i Nord-Norge, vil bygeværet også ramme vår nordligste landsdel.

Det opplyser statsmeteorolog Kristen Gislefoss ved Meteorologisk institutt.

Det blir fortsatt pent vær i Nordland og mye fint vær i Troms og deler av Finnmark. Nord-Norge kan komme til å få det beste været gjennom hele perioden.

– Det er mulig det vil bli skyet og tåkete inn mot kysten av Troms både lørdag og søndag. I Nord-Troms vil det være pent, varmt og rolig gjennom helgen. I Finnmark vil det beste været lørdag komme i indre strøk, forteller Gislefoss.

Vinden på kysten kan komme opp i liten kuling i perioder lørdag og søndag, mens kystområdene også kan få litt regn. Søndag blir det pent og varmt sør i Finnmark, men pålandsvind i de nordøstlige strøkene kan gi en del skyer og lavere temperatur.

Temperaturene over hele landet vil de fleste steder ikke komme over 15-16 grader, med unntak for Vestlandet sør for Stad som kan få oppleve temperatur over 20 grader. I Nord-Norge vil gradestokken stort sett holde seg over 10 grader. (©NTB)