I januar i år trådte de nye bussrutene i kraft. Så langt kan driftsleder Steinar Johnsen i Boreal Transport være veldig fornøyd. De nye rutene er blitt veldig godt mottatt av publikum.

– Innenfor bygrensa i Alta har det vært en økning i billettsalget på hele 14,5 prosent de fire første månedene i år sammenlignet med i fjor, sier Johnsen, og presiserer at dette gjelder bybussen. Skolerutene kommer i tillegg.

– Når vi vet det ofte tar tid å innarbeide nye ruter, så ser jo dette veldig positivt ut for Alta, konkluderer han.

Ungdommen best

Han forteller at det er enkelte grupper som peker seg ut.

– Spesielt ungdommen har blitt flinkere til å ta bussen. I fjor solgte vi 1.000 ungdomskort de fire første månedene. I år er dette tallet steget til 5.400, sier Steinar Johnsen

Han sier det er vanskelig å spå hvordan de endelige tallene vil bli når året er omme, men håper selvfølgelig på ytterligere økning.

Lave priser

Det er heller ikke veldig dyrt å bruke kollektivtransport i Alta, sammenlignet med andre steder. Månedskort ungdom/honnør (Finnmarkskortet) koster ikke mer enn 250 kroner i måneden. Da kan du reise ubegrenset med Boreal Transport sine busser og båter i hele fylket. For voksne koster månedskortet 680 kr i måneden – og barn mellom 5 og 11 år, bare 100 kr.