Små og store kan glede seg til et mangfoldig tilbud med masse frisk luft. Årets felleturer fra turlaget er i år delt inn i tre grupper som er for barn, voksne og seniorer.

20 turer

– Totalt har vi spikret ferdig 20 ulike turer som går til masse ulike plasser i Alta og omegn. For å ta to av de 20 planlagte turene, så skal vi dra til Bæskades og  Orrosfossen, frister Vigdis Nygaard, som er styreleder i Alta turlag.

Hun forteller at de per nå teller 270 medlemmer.

– For de som måtte lure, så trenger man ikke være medlem for å være med på våre turer, men vi håper selvsagt på at enda flere signerer medlemskap i løpet av sesongen, sier Nygaard.

Første tur starter allerede i dag, nemlig til  Seidekjeringa på Amtmannsnes.

Slipper plager

Berit Frost, som er kontaktperson for seniorturene, påpeker at det er en stor helseeffekt å gå på tur.

– Vi sitter mer og mer stille i dagens moderne samfunn og derfor er det viktig at vi rører på oss og kommer oss opp av sofaen, for kroppen er faktisk skapt for å røre på seg. Går man på tur og er i bevegelse, blir man i bedre form og man slipper sågar ryggplagger.  Overvekt forebygges med å være i bevegelse, så helseeffekten av å dra på tur er stor, påpeker Frost.

Fint samhold

I tillegg er turene veldig sosiale.

– Man slår flere fluer i en smekk med å delta på våre arrangementer. Mange eldre er også engstelige for å gå på tur alene, så derfor så er det alltid godt oppmøte på seniorturne våre som har plass til mange nye fjes. Turene for seniorer går alltid av stabelen midt i uka på formiddagen ettersom det er flest pensjonister som er med på disse, sier Frost.

– Det å være ute i naturen demper også stress og gjør at man blir mer aktiv uansett alder, skyter Gjertsen inn.

Holder stand

Lørdag skal Turlaget ha en egen stand på torget i Alta sentrum for de som vil ha mer informasjon.

– Vi skal dele ut brosjyrer som har en fin oversikt over årets turer som varer hele sommeren fram til senhøsten. For de som liker å lese online, så har vi også en egen hjemmeside, samt en egen gruppe på facebook, minner Nygaard om.