Fylkespolitiker Rut Olsen (Kystpartiet)  kunne ved selvsyn konstatere at køen var formidabel med ferga som skulle gå klokken 16.45. Køen var på 400 meter.

Hun reagerer sterkt på at man avvikler syv turer med ferga fra Nyvoll på fredagen, mens returen fra Korsfjord på søndag er begrenset til fire turer. Det henger ikke på greip og Rut Olsen har sendt en e-post til fylkesordfører og Finnmark fylkeskommune for å synliggjøre situasjonen.

Lager flaskehals

- Det har blitt mer regel enn unntak at 2-3 timer av søndagen brukes for å stå i kø. Er dette virkelig nødvendig? Hvorfor i alle dager har man fjernet 15.15-ferga, som var med å avlaste de andre turene? Dette er enda før biler fra Lerresfjord teller med, skriver Olsen, med tanke på at veien over Vannbergan fortsatt er stengt etter raset.

Olsen er medlem i utvalget for samferdsel og kultur. Hun står fast på at det er rart at det brukes store summer på nye fergeleier, samtidig som man lager flaskehals på fergesamband som fungerte utmerket tidligere.

Dropper turen?

- Det er vel 40.000 brukere i året på dette fergesambandet, men nå begynner folk å kvie seg for å dra utover på grunn av ferge. Folk er sinte og frustrerte, og verre blir det når også biler fra Lerresfjord er tilbake i køen, påpåker Olsen, som mener de gamle fergerutene fungerte bra, rent bortsett fra at man naturligvis må besørge korrespondanse ved VargsundXpressen.