– Vi klarer foreløpig å ta unna den strømmen av gjester vi har, selv om vi har måtte redusere noe på tilbudet, sier regiondirektør i Scandic, Knut Sigurd Pettersen til Altaposten.

Hvordan er ståa?

Det er klart at vi som har flere avdelinger, må direktøren og avdelingslederne gå inn i bresjen, ut i fra hvor de som er organisert tilhører. Men hittil har man klart å holde et bra tilbud. Det viktigste for oss er å kunne tilby gjestene en overnattingsmulighet, sier Pettersen.

Dermed har hotellet i Alta klart å holde åpent, til tross for at rundt 20 ansatte har blitt tatt ut i streik.

  • Scandic Hammerfest var en av de første som måtte stenge, og nå følger Kirkenes etter.

– På de andre stedene går det greit. Vi har redusert litt på tilbudene, men klarer å gi gjeste et fornuftig tilbud, sier regiondirektøren og forteller at de vurderer situasjonen fra dag til dag.

Trapper opp streiken

I går kunne NTB melde at Fellesforbundet tar ut 374 nye medlemmer i streik fra 13. mai. Dermed vil 7.700 hotellansatte være omfattet av streikeuttaket inne utgangen av neste uke.

– De største rundene er tatt, men vi håper selvfølgelig at vi snart ser en ende på det. Men i og med at det er sentrale forhandlinger, går det lite med rykter og vi har måtte forholde oss til det vi kan lese på nett og det vi får av informasjon, sier Pettersen.