Samlingen skulle ha funnet sted i Hammerfest på Scandic hotell onsdag og torsdag neste uke. Slik blir det ikke.

– I samråd med hotellet og administrasjonen på fylkeshuset, går vi nå gjennom alternative dager og sted. Samtidig har vi gjort en bestilling i Hammerfest på Scandic. Så vi holder på med å avklare om vi kan ha fylkestingssamlingen der, og eventuelt når det er ledig og om det lar seg gjøre økonomisk og ikke minst praktisk, sier kommunikasjonssjef Trond Magne Henriksen i Finnmark fylkeskommune.

Må legge kabal

At et møte i fylkesutvalget og fylkestingssamlingen må avlyses så tett innpå, har Henriksen ikke tidligere vært med på.

– Jeg har jobbet med dette 17 år og aldri før erfart dette i løpet av mine år i fylkeskommunen. Men sånn et det i arbeidslivet, og vi forbereder oss det vi kan og bruker tiden på å så raskt som mulig få avklart situasjonen, sier han og erkjenner at streiken medfører merarbeid.

– Det blir en hektisk periode de nærmeste dagene for å kabalen til å gå opp for de 35 fylkestingrepresentantene, samt de fra administrasjonen som skal være med på samlingen, legger han til.

På plass før sommeren?

Det er uvisst hvor lenge hotellstreiken kommer til å holde på. På spørsmål om de heller burde tenke alternativt, svarer Henriksen at det er flere praktiske hensyn som må tas.

– Situasjonen avklares så raskt som mulig. På grunn av ombookinger av rom og fly, vil det være lettere om det er mulig å få det på samme sted. Men så langt er ingenting avklart, sier han og understreker viktigheten av å få på plass et fylkesting før sommeren.