De nye fergene som trafikkerer Hasvik-Øksfjord har fått mye kritikk etter at de kom i drift fra nyttår. Gruppeleder på fylkestinget, Kurt Wikan, har gjort forgjeves forsøk på å bringe på det rene hvor mye motorkraft fergene yter i det værharde området.

– Jeg har vært opptatt av at krav og spesifikasjoner står i forhold til området som skal betjenes. Derfor har jeg forgjeves forsøkt å få svar på hva som lå i anbudet og hvilken reell motorkraft disse fergene har, sier Wikan, som konstaterer at befolkningen føler at fergene ikke har innfridd.

– Jeg har tatt dette opp med administrasjonen i fylkeskommunen, som har lovet meg svar på dette, men så langt har det vært tynt. Vi trenger åpenhet om disse spørsmålene, slik at folk føler den tryggheten de fortjener, sier Wikan, som har tatt kontakt med fylkeskommunen i Troms som hadde alle disse tallene liggende for de som måtte være interessert.

Wikan har også gjort søk i skipsregisteret for å få de samme svarene for fergene MF Hasvik og MF Bergsfjord.

– Her sto det heller ingenting, så faren er jo at folk føler at det er noe som ikke tåler dagens lys, påpeker Wikan, som håper at fylkeskommunen selv kan skaffe disse tallene og påse at dette blir kjent.

Hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken kjenner ikke til at dette skal ha blitt etterspurt av Wikan, men mener det burde være mulig å få disse tallene.

I vinter hadde båtene tekniske utfordringer. Dette skyldes teknisk feil på baugporten og dieselgeneratoren i MF Bergsfjord. I samarbeid med verftet ble dette utbedret.

Altaposten har ikke lyktes med å få en kommentar fra Boreal.

SAVNER FAKTA: Kurt Wikan (Sp) synes det er merkelig at opplysninger om motorkraft på de nye fergene er så vanskelig å oppdrive. Foto: Privat