Mannen som er i 40-årene skal ifølge iTromsø ha fått den saftige boten etter å ha slept og kastet ut en unggutt ut av en fotballbinge i nabolaget. Saken kom opp for retten da han nektet å godta forelegget.

Årsaken til hendelsen skal være at ungdommene skremte bort de yngre barna i nabolaget. Mannen fikk så nok, og bestemte seg for å jage de vekk.

– Da mannen kom fram til ungdommene ble han ifølge seg selv møtt med frekk språkbruk – og en av ungdommene blåste sågar røyk i ansiktet hans. Da ble mannen så sint at han grep sin unge antagonist rundt nakken og slepte ham ut av ballbingen, skriver iTromsø.

Filmet hendelsen

I Nord-Troms tingrett mente mannen at dette var en akseptabel reaksjon, med tanke på den opphetede diskusjonen i forkant. Dette så Tingretten seg ikke enig i, og viser til at hendelsen ble filmet.

– Tingretten mente han brukte altfor mye kraft i håndgemenget, og dømmer ham for overdreven voldsbruk til 5.000 koner i bot - selv om retten konstaterer at den unge fornærmede nok hadde noe skyld i opptrinnet, skriver Tromsø.

Retten legger også i dommen vekt på at det stor styrkeforskjell mellom den voksne mannen og unggutten i midten av tenårene.