Humøret var på topp da Aud Ellinor Larsen fra Øksfjord og resten av reisefølget fra Øksfjord og Alta skulle til Lørenskog i Akershus for å feire dobbelt 60-årslag. Men på bussterminalen på Lillestrøm stoppet turen opp.

– Vi var syv fra familien som reiste sist helg fra Alta, men da vi skulle videre fra togstasjonen på Lillestrøm og over for å ta buss, ble vi nektet ombordstigning, forteller Larsen.

Maks to kofferter

– Bussjåføren bare trakk på skuldrene og sa at han ikke kunne ta ombord mer enn to kofferter om gangen. Jeg ble helt forferdet, er det mulig? Hva skulle vi gjøre med de andre fem, undrer Larsen.

– Her oppfordres det til å kjøre kollektivt, men vi endte med å ta en maxitaxi. Å reise i fire omganger for å  få fraktet alle syv koffertene var uaktuelt og hadde blitt ufattelig dyrt, poengterer hun.

Opp til sjåføren

Hos Ruter, som er ansvarlig for kollektivtransporten i Oslo og Akershus, opplyser Pressevakt Øystein Dahl Johansen at det til enhver tid er fører som er ansvarlig for sikkerheten om bord i bussen og har det avgjørende ordet i slike saker.

– Jeg kjenner ikke til dette konkrete tilfellet, skriver han i en epost til Altaposten.

Johansen henviser videre til transportvedtektene for hva som er tillatt ombord:

«På transportmidlene kan tas med lett håndterlige gjenstander (håndbagasje) når dette ikke skjer til fortrengsel for andre reisende. Barnevogn og rullestol kan også tas med, men hjelp fra personalet kan ikke alltid påregnes. Sykkel og sparkstøtting medtas hvis det er plass. Det er i alle tilfeller selskapets personale som avgjør om det er plass», heter det i transportvedtektenes paragraf 12.