Torsdag ettermiddag ble det satt  i gang et såkalt DDoS-angrep mot Altaposten og iTromsø. Angrepet vedvarte utover kvelden, og førte til at blant annet nettsiden til Altaposten innimellom var veldig treg og i kortere perioder lå nede.

– Vi har de nødvendige filter på plass for å håndtere slike angrep, derfor gikk vi ikke helt i svart, noe som vanligvis er målet med slike angrep. Likevel synes vi selvfølgelig ikke noe om at leserne våre blir rammet ved at nettsiden blir treg og ustabil, sier nettsjef Tom Skoglund.

DDoS-angrep (Distributed Denial-of-Service), eller tjenestenekt-angrep, gjennomføres typisk ved å først hacke seg inn på flere datamaskiner eller nettverk, for så å instruere disse til å sende store mengder datatrafikk og/eller forespørsler til «offeret» – i dette tilfellet Altaposten og de andre nordnorske avisene. Samlet sett blir datamengden så stor at andre forespørsler, for eksempel fra avisas lesere, ikke kommer gjennom.

– Under alle omstendigheter er det viktigste for oss at leseropplevelsen på altaposten.no til enhver tid er optimal. Vi vil gjøre det vi kan for å sikre dette, sier Skoglund.