Det var Jon Kastdalen (19) og elevene fra linja 70 grader nord fra Øytun folkehøgskole som fant den døde ulven i Alta tirsdag. Til Altaposten forteller han at synet som møtte de idet de rodde i land, var høyst uventet.

– Man spør jo seg selv hvordan det kan ha skjedd. Det er langt ifra hverdagskost å finne ulv, for å ikke snakke om en død en, sier Kastdalen

Se videoen fra ulvefunnet her

Padlet nesten forbi

Øystun-klassen var på kanotur og på vei tilbake til alta da de oppdaget den døde ulven mellom nybrua i Kåfjord og Grieg Seafood sitt anlegg på Simanes.

– Vi var for langt borte til å se hva det var, så flere trodde det kanskje var snakk om en rev og padlet bare videre. Men da vi kom på land, så vi to store grå labber stikkende opp fra fjæra. At det skulle være en ulv var for oss helt urealistisk, forteller 19-åringen.

– Elevene ropte ulv, ulv, det ligger et dyr i fjæra, forteller lærer Katrine Berg-Hansen som var med på turen.

Unik opplevelse

Imens elevene ventet på SNO fikk de, for mange, oppleve ulv på kloss hold.

– Det er jo veldig synd, det er jo ikke så mange av de, så jeg hadde foretrukket å møtt den på en annen måte. Men det var en flott opplevelse å få og som kanskje kommer kun en gang i livet, sier Kastdalen.

– Hele klasse kom bort for å se, og syntes det var et kjempespennende. SNO skal ha ros for at de var raske med å reagerer og kunne svare på alle spørsmålene elevene hadde, avslutter Berg-Hansen.