Fredag kveld kunne en kvinne fra Lebesby kommune juble, etter å ha vunnet topp-premien i «Nabolaget».

– Gi deg, det går ikke, det kan ikke være sant? Er du helt sikker, utbrøt kvinnen ifølge Norsk Tipping.

Hun forteller at hun aldri hadde trodd hun skulle få denne telefonen, selv om det alltid har vært en drøm.

– Jeg er rett og slett helt sjokka. Tusen, tusen takk skal du ha!

– Mye, mye større

Men det er ikke bare kvinnen fra Kjøllefjord som får penger inn på konto. Det gjør stort sett alle andre spillere i hele Finnmark, fremgår det av oversikten hos Norsk Tipping.

2.000 spillere vinner 50 kroner, og av oversikten leser vi at spillere innen en radius på 265 kilometer premieres.

– Det er et ganske stort nabolag?

– Haha, ja, det er det. Ganske gøy, når man kommer til et sted med lite folk, da ser du at du kan ha «naboer» som bor rimelig langt unna, sier trekningsredaktør Ina Taasaasen til Altaposten.

– Har dere hatt større nabolag enn dette?

– Nei, det tror jeg ikke. I alle fall ikke mange. Det er mye, mye større enn «vanlige» nabolag, som er å finne innen noen kilometers radius.

Tre land

Så stort er «nabolaget» til kvinnen fra Kjøllefjord at sirkelen som markerer nærmeste nabolag strekker seg langt inn i både Russland og Finland.

– Har dere noen finske og russiske vinnere også?

– Haha, nei, det går ikke. Spillerne må ha norske personnummer for å spille på Norsk Tipping sine spill. I tillegg må spillerne i Nabolaget være registrert på norske adresser. At nabolaget i dette tilfellet strekker seg inn i to naboland må jeg si jeg synes er gøy! De minste nabolagene kan dreie seg om noen få kilometer, her snakker vi om tre land... Det sier litt, det er ikke ofte sånt skjer, sier Taasaasen til slutt.