FUNNET DØD: Ken Gøran Uglebakken (bildet) og Rune Somby i SNO dro ut for å ta hånd om den døde ulven. Hva som har hendt med ulven er foreløpig uvisst.
(Foto: Rune Somby)

FUNNET DØD: Ken Gøran Uglebakken (bildet) og Rune Somby i SNO dro ut for å ta hånd om den døde ulven. Hva som har hendt med ulven er foreløpig uvisst. Foto: Rune Somby

Fant død ulv i fjæra

– Dette er ikke hverdagskost.

Statens naturoppsyn (SNO) hentet tirsdag formiddag en død ulv i området mellom nybrua i Kåfjord og Grieg Seafood sitt anlegg på Simanes. SNO er i skrivende stund på vei inn til Alta med den døde ulven.

Trolig samme ulv

Til Altaposten sier Rune Somby i SNO at det trolig er snakk om samme ulv som Altaposten omtalte i forrige uke.


– Ganske sannsynlig. Denne kom inn i Finnmark for cirka en uke siden. Vi kan ikke si om det er samme ulven, men jeg vil tro det er det ja.

Sammen med kollega Ken Gøran Uglebakken rykket Somby ut for å ta hånd om kadaveret.

– Så dere tegn på hva som kan ha hendt med ulven?

– Nei, den hadde ingen åpenbare skader. Men vi har ikke fått finstudert ulven. Det er for tidlig å si noe om hva som kan ha hendt. Den har i alle fall ikke ligget lenge.

– Kan ulven ha blitt skutt?

– Det kan vi ikke bekrefte eller avkrefte nå. Uansett er det ikke hverdagskost at man finner en ulv i fjæra her i Finnmark. Dette er en stor kar, et virkelig stort dyr, sier Somby.

– Trasig

SNO vil i første omgang gjøre sine undersøkelser rundt funnet. Skulle det vise seg at ulovligheter har tilkommet ulven, så vil politiet overta saken:

– Vi gjør en undersøkelsessak på det, og har orientert politiet. Viser det seg at vi kan si det sannsynligvis har skjedd noe ulovlig her, så vil det bli en anmeldelse og en politisak. Det vil være veldig trasig om noe ulovlig skal ha hendt. Det er ikke slik vi skal forvalte rovdyrene våre her i Norge, sier han, før han igjen understreker at det er for tidlig å si noe om hva som har hendt med ulven.

Det var en klasse med folkehøgskoleelever som fant ulven:

– De var ute og padlet da de fant ulven. De tenkte først at det kunne være en hund, men når vi kom fram så vi raskt at dette utvilsomt var en ulv. Sannsynligvis har den dødd et annet sted, og så rækt i land her, men det vil vi forhåpentligvis kunne si noe om senere, sier Somby.

Obduseres

Reinpolitisjef Inger Anita Øvregård sier til Altaposten at dette så langt bare er en sak for SNO, men dersom det viser seg at ulven er skutt, vil reinpolitiet bli koplet på saken.

– Jeg går ut fra at ulven skal obduseres slik at man finner ut hva som er årsaken til at ulven er er død. Skulle det vise seg at den er ulolvig felt med skytevåpen vil dette være en sak for oss, sier reinpolitisjefen.

Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

håndball

Offensiv satsing med Alta-gutter i spissen

Det blir mye kjentfolk på banen når Alta IF og Bravo møtes.

– En helt fantastisk start på studiet

Naturen, nordlyset og lokker unge til Alta og Norges arktiske universitet.

– Hvem kan velgerne stole på?

Sykhus – hva skjer etter valget?

Langdistanseridning

Til England på Dubai- sjeikens regning

– Dette er første gang jeg kan gå i pluss på reisen, sier Alta-rytter Ellen Suhr Ydstebø.

– Ingen har rett til å krenke en ung gutt offentlig

Ungdom i offentlig gapestokk, er det blitt vårt samfunn?

– Fint festivalvær

Slik blir været under Aronnesrocken, ifølge meteorologen.

løping

Tangerte rekorden

Hans Fredrik Antonsen imponerte på Sandfallet.

Sikret spor etter voldtektsmistanke

Bred etterforskning igangsatt i Alta.

Advarer mot app som kan brukes til anonym hets

– Det er en kanal for å hetse folk anonymt.