Frivillig og ildjel Marit Barbo  i  Norges Astma- og Allergiforbundet i Alta  har laget «Kakekort», som er et merkingssystem som skal gjøre det enklere for allergikere. Opplegget går ut på å merke kaker for allergikere under årets 17. mai feiring. Med støtte fra ExtraStiftelsen, er kakekortene klare til publisering i hele landet.

Blir rørt

Barbo har et brennende ønske om at alle barn med matallergi skal ha et utvalg av kaker å velge mellom på 17. mai og forventingene til lanseringen er stor.

– Jeg tenkte aldri at dette skulle bli så stort. Jeg tenkte først og fremst på at disse kortene kunne hjelpe mine egne barn. At det nå skal lanseres over hele Norge, er kjempespennende og utrolig stort, forteller hun rørt.

– Nå håper vi å gjøre hverdag og fest lettere for så mange allergikere som mulig, fortsetter hun.

– Kjempestort

Anne-Kari Isaksen, regionsekretær i Norges Astma- og Allergiforbund, er glad for initiativet.

– Det er så viktig at vi har slike personer som Marit som har gode ideer. Hun er en skikkelig ildsjel som bruker masse av sin tid på dette prosjektet, som nå vil hjelpe mange tusen andre mennesker  forklarer hun.

Det betyr mye for Isaksen at dette prosjektet nå blir lansert i hele landet.

– Dette er så stort, kjempestort, og Marit som har jobbet så mye med dette og som nå når ut til så mange barn rundt om i landet, det betyr så mye. Vi setter så utrolig pris på jobben hun har gjort sier Isaksen

Inkluderende

Barbo  har barn med matallergi og har samarbeidet med Kaiskuru skole og rektor  Frank Walseth i to år. Rektoren mener alle kan være med.

– Prosjektet har blitt veldig godt mottatt på skolen vår. Det viser seg at det ikke er vanskelig å få til, eller å legge til rette med et slikt system. Det handler bare om kommunikasjon. Vi ønsker å ha en skole for alle, der ingen er ekskludert og at det er tilrettelagt for så mange som mulig. Dette prosjektet har vært med på å muliggjøre dette forteller han. Vi ser at dette er noe som alle benytter seg av. Faktisk så har vi sett at de merkede kakene er de som blir spist først, avslutter Walseth.