En stor dyp grøft  utgjør en ekstra belastning og kan være farlig for pasienter på båre, mener ambulansearbeider Ketil Midttun.

– Det er trasig at syke pasienter skal være nødt til å bli påført ekstra smerter når de fraktes til og fra legevakten, mener han.

Midttun mener det er varmeanlegget til helsesenteret som er årsaken.

– På nedsiden av ambulansestasjonen ligger en gasstank med en rørgate. Dette røret er varmt og smelter tælen i bakken og lager store fordypninger, forteller han.

Stønner i smerte

Nå er dette blitt så ille at noen av ambulansene kan slå ned i asfalten med karosseriet.

– En tur med sykebilen skal være så behagelig som mulig. Det er det ikke nå. Pasienter med bruddskader, ryggskader eller andre smerter kan stønne når vi kjører inn til legevakten. Det skal jo ikke være sånn at man må medisinere ekstra fordi veien er dårlig, sier Midttun.

– Traumepasienter med alvorlige ryggmargsskader kan i verste fall få forverret skadene ved at vi må kjøre over denne grøften. Da er det gått for langt. Noe må gjøres umiddelbart, mener Midttun

Det er ikke noe bedre på andre siden av legevakten heller, ved sykehjemmet.

– Det er store hull på snuplassen, i krysset ved parkeringsplassene til sykestua. Det er et resultat av dårlig vedlikehold rett og slett. Det må da kunne gå an å gjøre noe med dette, sier han oppgitt.

Ordnes i dag

Avdelingsleder for drift og vedlikehold i Alta kommune Arne Hågensen tar tak i saken.

– Vi skal utbedre dette problemet allerede i dag. Det skal ikke være slik at veien skal være til hinder og fare for pasienter og ambulansepersonell. Vi har også fått beskjed om at denne grøften er til hinder for rullestolpasienter. Vi drar bort dit med en gang for å utbedre dette avviket, sier Hågensen til avisa.