I fem år har «Sneblindingan» jaget den gjeve tittelen, og endelig lyktes de.

Altaværingen Maureen Bjerkan Olsen var med på vinnerlaget, og jubler på telefon fra Vardø over seieren.

– Utrolig morsomt å vinne. Dette er noe vi har drømt om, og jobbet for, sier den snøballkastende altakvinnen.

Beseiret russerne

Årets lag besto av tre danseløvinner og en danseløve, alle fra Norges Blindeforbund, og danseløven Arild Røland forteller at fem lag stilte til dyst, og at konkurransen var tøff. Med seg hadde han foruten Bjerkan Olsen også Unn Tone F. Jenssen og Diana Johnsen.

– Dem vi fryktet mest var det russiske laget. Men i år manglet de litt på spiriten. Heldigvis er vi perfeksjonister og beholdt konsentrasjonen, sier han.

Fine premier

Fredag kveld trente Sneblindingan med de offisielle Yukijentene, i en aller siste finpuss. Det lønte seg, og da juryen tok ordet i Vardø hotell nærmere midnatt fredag, var det Sneblindingan sitt navn dem ropte ut. På plakettene til odel og eie står det førsteplass i VM Yukidans.

– Vi har tatt sjarmprisen tre ganger, vant ingen ting i fjor, men i år lyktes vi med det virkelig store. Kjempestas, sier Røland, idet han gjorde seg klar for å både gi og ta onde susere på den hvite kamparena i Vardø sentrum.

Klar for indianerkrig

– Nå skal vi straks bort og møte Hiawatha, et steingodt snøballag her fra området. Det er harde, men heldigvis hyggelige folk, sier Røland, og skryter av SISA fra Alta.

– De er med og er våre største fans. De ordner og styrer og sørger for at vi som lag kan konsentrere oss om det vi er best i. Å være gode, sier Røland.