Forrige ukes laksekorttrekning og den påfølgende kjøpsdagen fredag gikk ifølge leder Tor Erland Nilsen i Alta laksefiskeri interessentskap (ALI) høvelig greit.

– Ikke minst var vi veldig fornøyde med det som skjedde i BUL-hallen, der alt fungerte godt denne gangen. Vi er godt fornøyde med dette, sier Nilsen.

Droppet ny trekning

Men det var likevel «rusk i maskineriet» i forbindelse med årets korttrekning og -kjøp.

I etterkant av at listene var sendt ut til media, og etter at opplesingen av de 700 første startet på Radio Alta, fant nemlig ALI ut at 20 personer ikke var å finne på trekningslistene.

– Det skjedde en rutinesvikt, som ikke ble oppdaget før opplesingen var i gang på Radio Alta. Dermed var spørsmålet hvordan vi skulle håndtere dette, skulle vi kjøre omtrekning eller ei. Men det å kjøre en ny trekning forsøker vi å unngå i det lengste, det kan bli mye rot og ikke minst er det negativt for de som trekkes ut høyt oppe på listene i første omgang. Dermed fant vi ut at vi tok ut fem kort, som vi kjører en egen trekning på, forklarer Nilsen.

Positiv tilbakemelding

De 20 personene, samt en person som det viste seg hadde havnet utenfor grunnet en datafeil, blir med denne trekningen.

– I utgangspunktet har folk bare krav på å få tilbake pengene de har betalt for å delta på trekningen. Men når det ble så mange som over 20 stykker bestemte vi oss for å gjøre det slik. Tilbakemeldingen fra de som ble rammet var positiv, de synes dette var en fin måte å rette opp i det. Jeg opplever at de som var utelatt tok dette veldig pent, sier Nilsen til Altaposten.

Bedre kortsjanse

– Med fem kort på 21 personer, så er den prosentvise sjansen større her enn i den vanlige trekninga?

– Ja, men så er det ingen Mikkeli-kort her heller. Vi synes alt i alt det er en fin måte å kompensere på. Jeg har inntrykk av at folk har forståelse for at feil kan skje. Nei, det burde ikke skje, men dette gjør vi en gang i året, med et voldsomt tempo.

Han gjør avslutningsvis obs på at det ikke er bestemt hvordan ekstratrekningen skal gjennomføres.