FEST FOR ALLE Anders Abrahamsen (t.v) og Rune Berg (t.h) i Offroad Finnmark har hentet inn dyktige medspillere for å lage en helhetlig festival. Jan Arild Sørnes, Yngve Reginiussen, Mathias Sønvisen Moe og Thorbjørn Jungård trår til med all kraft. (Foto: Rolf Edmund Lund)

FEST FOR ALLE Anders Abrahamsen (t.v) og Rune Berg (t.h) i Offroad Finnmark har hentet inn dyktige medspillere for å lage en helhetlig festival. Jan Arild Sørnes, Yngve Reginiussen, Mathias Sønvisen Moe og Thorbjørn Jungård trår til med all kraft. Foto: Rolf Edmund Lund

– Prisverdig at man forsøker å skape mer aktivitet i sommer-Alta

– Et sommerlig løft

Det er fullt mulig å være inaktiv i Alta, men for de som vil være i aktivitet «bugner» det av muligheter, sommer som vinter. Det er gjerne aktivitet som gir rom for å knytte sosiale bånd og integrere tilflyttere.

Offroad Finnmark er så smått kommet i gang og har kåret sine første vinnere, men hele uka blir det liv og røre i og utenfor Alta. I tillegg til å være en arena for deltakere med stålkondis, forsøker man å inkludere flest mulig. På ulike nivå er det mulig å være med, og har man ikke mulighet eller planer om å sykle on-eller offroad, kan det være et godt alternativ å være med i det frivillige apparatet. Det blir en sammensveiset gjeng med ildsjeler, slik vi blant annet ser det under Finnmarksløpet.

Vi synes også det er prisverdig at Offroad Finnmark nå går i bresjen for å skape større engasjement sommerstid. I mange år har det vært temmelig dødt i Alta i juli, før Altaturneringen i fotball og Aronnesrocken kommer i gang. Nå har Offroad Finnmark tatt sin posisjon, men ønsker samtidig å lage en festival som gjør sykkelfesten til noe mer. Det er en god ide og kan i utgangspunktet romme det meste av sjangere, for eksempel musikk og kulturelle tilbud. I år har Altaposten tatt på seg ansvaret for torsdagen og fredagen i teltet, så vil tiden vise om man klarer å utvide spekteret. Lørdag tar Prosjekt Z ansvaret, en gjeng som har sørget for en fin inngang på august måned for yngre innbyggere. 

Selvfølgelig er det mulig å ta noen hvilesteg om sommeren. Alt behøver ikke være organisert, men mange andre har gode erfaringer med å skape aktivitet om sommeren. For utflyttede som kommer hjem, men også tilflyttere og fastboende som ser fram til noe mer «temperatur», kan det være et pluss at noe skjer. I tillegg er det strålende med faste tilbud, som nordlysattraksjonen og klatreparken.

Satsingen på toppturer har vært en suksess, ikke minst i et folkehelseperspektiv. Den store fordelen er at folk selv kan avgjøre når og hvor de skal ta turen mot toppen. Mange går i lag og får dermed en sosial opplevelse. Tilretteleggingen har vært imponerende gjennom mange år, og i dag startet en spennende friluftsuke som er mer organisert.

Vi mener at alle monner drar når det gjelder å skape samlingspunkter, både organisert og uorganisert. Poenget kan være å skape noe for flest mulig – og vi registrerer samtidig at at man utvider tilgjengeligheten hos våre spennende småskala-produsenter når det gjelder mat og matopplevelser. Kåvens utmarksgård, Trasti & Trine, Sorrisniva, Gargia og Boazo sami siida har alle gode sjanser for å skape flotte opplevelser, både for turister og de som bor i regionen.

Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

– Har fortsatt håp om å finne kvinnen i god behold

– Nye og uthvilte mannskaper settes inn i morgentimene. Været er i ferd med å lette.

Fikk splitter ny bil

Lettere transport for dagsenter.

50 nye soldater fra HV klar til leteaksjon i natt

Leteaksjonen etter kvinnen på Sørøya trappes opp i natt etter beordring.

Oppdatert

– Trafikken dundrer forbi i 60-sonen

Foreldrene på Raipas bekymret for livsfarlig trafikk.

Kåfjord skole

Ap-roser som visner

– Så klønete at man blir skremt.

– Imponerende på Halddetoppen

Det plasket ned, men både marsjen og Haldde-prosjektet til kulturskolen avsluttet med stil.

anmeldelse

Slogrock stjal showet

Legendene i Moillrock skrudde tempoet opp.

politikk

– Skole og omsorg foran skattekutt

– Arbeiderpartiet prioriterer mer penger til kommunene.