Jeg er en frustrert mamma til en 18 år gammel gutt som går på skole i Alta. Det jeg er frustrert over er holdninger til ungdommer som søker seg ekstra jobb uttafor skoletiden og i helgene.

Er det ikke normal folkeskikk å svare på en søknad, eller er våre ungdommer så lite verdt at man ikke trenger å svare dem?

Min sønn har levert søknader om ekstra jobb flere plasser, matbutikker, bensinstasjon og en klebutikk. Ingen har svart han. Det synes jeg er ganske uhørt – det er da vanlig å svare på en søknad? Når vi som voksne søker på en stilling, er da det minste vi forventer oss et svar på om vi har fått jobb eller ikke.

Hva er forskjellen på oss voksne og våre ungdommer? Jeg bare lurer?

Vi kan også spørre oss hva det er vi lærer ungdommene våre? Jo, at de ikke blir respektert, når ingen gidder å svare dem er det vel ingen som bryr seg om dem.

Til syvende og sist er de jo bare noen latsabber som ikke gidder å jobbe. For det hører vi stadig vekk; dagens ungdommer sitter bare på pc-en, de eier ikke arbeidsmoral og så videre.

Men de slipper jo ikke til – for når de prøver å få seg en jobb, ja da er det ingen som gidder å svare!

Hva skjer med samfunnet vårt? Er det slik vi skal lære ungdommene at voksenlivet er?

Det er vi voksne som skal guide dem på veien inn voksenlivet og lære dem kjøreregler for hvordan ting fungerer. Men da må vi begynne mens de er unge og søker på sin første sommerjobb eller ekstrajobb.

Jeg synes at det bør settes fokus på dette, da det gjelder våre unge som snart skal delta for fullt i arbeidslivet.

Hilsen en frustrert mamma