Storting og regjering, både nåværende og den forrrige, har vedtatt at det skal være to sykehus i Finnmark. Tilsvarende  er vedtatt av fylkesting og Helse Nord.

Ordføreren  uttalte i sin tiltredelsestale   at den største  oppgave  for henne var å forhindre  utbygging av Hammerfest Sykehus  og ny flyplass i Hammerfest. Alta har helt åpenbart  ikke ønsket et godt samarbeidsklima  med øvrige kommuner. Finnmark  vil ikke ha overlevd  uten kysten. Uten  fiskerier  og oljen  ville det   sett  skralt  ut for Finnmark. Det   er på kysten  verdiskapingen skjer.  Det må  vi ikke glemme. Det er  vel og bra med  dataselskaper inne i Alta, men verdiskaping kan det  neppe sies å innebære i nevneverdig  grad.

Alta har en meget bra legedeking også sammenliknet med øvrige  kommuner. Av andre helsetilbud kan nevnes:  Barne-  og Ungdomspsykiatrisk  poliklinikk, Voksenpsykiatrisk poliklinikk med ambulant psykiatrisk akutteam. Spesialistpoliklinikk i Alta som innebærer en rekke tllbud.  I den faste staben  inngår  sykepleier, radiograf, jordmor og sekretærer.  Alta  har øyenlege og egen ØNH-spesialist.

Når det gjelder antall  legeårsverk  innenfor  Alta kommune har jeg fått oppgitt  25 stillinger,  og  dessuten 4  turnus.   Tilsvarende  har Hammerfest 15 stillinger. Jeg må ta et lite forbehold  når det  gjelder antall  stillinger. Jeg er både overrasket og  imponert  over  de ressurser som er blitt  Alta til gode. Man  burde nok kunnet  forvente en smule ydmykhet  fra politikerne i Alta.

Arne Nilsen  Anthi