I perioder kan vi få følelsen av at Altaposten kjører ren kampanjejournalistikk mot AKG. I det siste har vi kunnet lese det ene negative oppslaget etter det andre om skolen vår. Dette gjør noe med oss ansatte, men vi tør knapt tenke på hvilken innvirkning dette har på våre vel 100 elever. Svært mange av våre barn og unge har også et nært forhold til den læstadianske menigheten, som også ofte settes i et negativt søkelys av avisen.

Vi ber også innstendig de av befolkningen, som skriver stygge ting i kommentarfeltene på nett, om å tenke dere litt om. Tenk på hva kommentarene deres gjør med våre elever, og oss ansatte og foreldre. Det må heller ikke bli slik at vi ansatte og elever må skamme oss i Alta-samfunnet fordi vi jobber på AKG.

Ja, det er noen forskjeller på AKG og den offentlige skolen i Alta. Hvis ikke, så er det heller ingen vits å være en privat skole. Når kultursjefen går ut med krigsoppslag mot at en kristen skole ikke praktiserer dans, pop og rock, så viser det at han har liten innsikt og respekt for andre i samfunnet som ikke nødvendigvis liker det samme som han selv gjør. Vi ber om at han som en sjef i kommunen må ta hensyn til barna om ikke annet.

Det har gjennom årene vært flere gode temareportasjer rundt mobbing i Altaposten. Vi forventer derfor at avisen selv burde være sitt ansvar mer bevisst omkring hva den legger opp til med sine reportasjer. Det må påpekes at ingen av oss ansatte er imot kritisk journalistikk, men nå kjenner flere av oss veldig på at dette ble mobbing og stigmatisering av oss på AKG.

Ved vår skole er vi godt over 20 ansatte. Vi er mennesker fra forskjellige deler av samfunnet, og med ulik bakgrunn. Vi har vår yrkesstolthet i å gi elever en god pedagogisk læring og en trygg skolehverdag. Og naturlig nok får vi også et nært og godt forhold til våre elever, som vi daglig jobber sammen med. Blant annet derfor ber vi media om å slakke opp på å bare komme med negative oppslag. Den siste tids mediekjør og påfølgende nettskriverier oppleves ikke som god og balansert kritisk journalistikk.

Med hilsen fra ansatte på AKG som opplever en masse positive ting ved skolen vår, men aldri leser om

dette i media.