I radiodebatt på NRK Finnmark onsdag 7. september utfordret Stein Thomassen (Ap) Loppa Høyre på hva vi mener.

Loppa Høyre holder stø kurs. Det bør ikke komme overraskende på varaordfører eller andre.

Loppa Høyre mener fortsatt at Loppa kommune best kan møte framtidas muligheter for en helhetlig samfunnsutvikling, en god og likeverdig tjenesteproduksjon, etablere en økonomisk robust kommune og styrke lokaldemokratiet med en sammenslåing med Alta kommune. Dette med bakgrunn i Loppa kommunes statusbilde, PWC-rapporten om kommunesammenslåing og intensjonsavtalen mellom Alta, Kvænangen og Loppa kommuner.

Loppa Høyre respekterer kommunestyrevedtaket som sa nei til en kommunesammenslåing med Alta kommune. Imidlertid mener vi at det er synd at kommunestyret sa nei til en intensjonsavtale som ville sikret jobbene til de kommuneansatte i 15 år. Kommunestyret sa samtidig nei til statlige økonomiske overføringer på flere titalls millioner kroner. Midler som skulle brukes til utvikling av infrastruktur i Loppa kommune.

Da Arbeiderpartiet ga sin støtte til vår ordførerkandidat, håpet Loppa Høyre at vi skulle få et solid politisk flertall for å utvikle Loppa kommune videre, til det beste for innbyggere og næringsliv. Historien så langt har vist oss at Arbeiderpartiet i all hovedsak har gått til SV og SP. Når Loppa Arbeiderparti er ferdig med å diskutere møtereferat, ordførerens kontorsted og hvem som har sagt hva hvor, er Loppa Høyre klar til å starte arbeidet med de viktigste utfordringene vi har.

Loppa Høyre vil utvikle kommunen til det beste for innbyggere og legge til rette for vekst i næringslivet.

Av Loppa Høyre