Har Loppa Sp glemt at Senterpartiets egen stortingsgruppe stemte for kommunereformen da saken ble vedtatt, mens Sp satt i regjering med Ap og SV. Dette bekreftet Per Olav Lundteigen (stortingsrepresentant for SP) i et folkemøte i Øksfjord i mars. Lundteigen la attpåtil skylda for dette til Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (AP). Jommen sier jeg smør!

Loppa Sp bør også ta innover seg at deres egen stortingsgruppe stemte for kommunereformen da Stortinget behandlet saken i 2015. Det var faktisk et enstemmig vedtak i Stortinget. (Kilde: stortinget.no). Loppa SV, det gjelder dere også.

Høyre/FrP-regjeringen er en mindretallsregjering, som i saken om kommunereform er satt til å styre prosessen på et vedtak fattet av regjeringen Jens Stoltenberg i 2011, og et enstemmig vedtak i Stortinget i 2015.

Jeg mener at både SP, SV og Ap bør ansvarliggjøres og ta et ansvar for kommunereformen.

Målet med kommunereformen er:

1. Gode og likeverdige tjenester til innbyggerne

2. Helhetlig og samordnet samfunnsutvikling

3. Bærekraftige og økonomisk robuste kommuner

4. Styrke lokaldemokratiet og gi større kommuner flere oppgaver

Loppa SP og SV viser til kommunebarometeret der Loppa kommune scorer høyt og er "best" i Finnmark. Best til hva? Jo, best til å bruke penger på tjenester. Kommunebarometeret måler ikke KVALITET på disse tjenestene.

Jeg synes det er fornøyelig å lese at Loppa SV i debatten om kommunesammenslåing plutselig er blitt så opptatt av netto driftsresultat og lånegjeld pr. innbygger, all den tid Loppa SV ikke har fremmet eller støttet et eneste forslag i kommunestyret som ville ha styrket Loppa kommunes økonomi.

SSBs befolkningsframskriving for Loppa kommune er dyster lesning. Den viser at folketallet i Loppa kommune vil stadig reduseres og etter hvert stabiliseres på ca. 600 innbyggere. Det vil si at Loppa kommune vil få mindre og mindre i rammeoverføringer fra staten. Samtidig vil befolkningsnedgang føre til at Loppa kommunes lånegjeld pr. innbygger vil øke jevnt og trutt.

Jeg er meget spent på hvilke forslag Loppa Sp og Loppa SV har til å skape en helhetlig og samordnet samfunnsutvikling, hvordan Loppa skal bli en bærekraftig og robust kommune, og hvordan de ser for seg at Loppa kommune skal løse flere og større oppgaver i framtiden.

Det har et enstemmig storting besluttet.

Godt valg!

Ståle Sæther

leder Loppa Høyre