Hvis vi sier nei til kommunesammenslåing, hva sier vi da ja til, Hans Roald?

Hans Roald Johnsen oppfordrer på det sterkeste Loppas innbyggere til å si nei til sammenslåing med Alta kommune. Argumentasjonen er i stor grad skremselspropaganda om at vi vil få en mye verre hverdag i en ny, større kommune. Hans Roalds hovedspørsmål er hvordan Alta skal kunne bidra til vekst og investering i Loppa.

Hvis vi sier nei til kommunesammenslåing, Hans Roald, hvordan skal vi få til vekst og investering? Vi har jo prøvd på egenhånd i Loppa i mange år nå. Det er jo ikke politikerne i Alta som har styrt Loppa mot fraflytting og skolenedleggelser.  Hvis vi sier nei til en kommunesammenslåing, så hva er det vi sier ja til Hans Roald? Slik jeg ser det sier vi ja til å styre vår egne elendighet, vi sier ikke ja til vekst og utvikling.

Hvis vi sier nei til kommunesammenslåing, så sier vi ikke med det ja til flere kompetansearbeidsplasser. Mange Loppaværinger med høy utdanning har ingen muligheter i det arbeidsmarkedet som er i kommunen i dag. Og samtidig så finnes ikke den kompetansen kommunen trenger på flere områder:  vi må importere kompetanse som rådmann, lege, tannlege, sykepleiere, osv osv.  Arbeidsplassene må skapes – også kompetansearbeidsplasser. De må skapes.

Så Hans Roald, etter min mening sier du ja til et samfunn som forspiller sine muligheter for vekst og utvikling.

Elin M. Olsen