Utallige ganger har jeg prøvd og prøvd å forklare at VargsundXpressen er mer enn en båt som bare skal gå mellom to byer. Denne båten betjener også veiløse distrikter i Østre Altafjord.

Disse må også få lov til å bli ivaretatt sine behov på lik linje med andre vegløse distrikter. Bare Rognsund-området har vel 80 fastboende og er 100 prosent avhengig av båt til fastlandet.  Om ting blir bedre for Loppa og andre plasser ved at båten ikke går til Korsnes, så skal i alle fall jeg gjøre det som står i min makt for at dette blir som ønsket i kommende fylkesting.

Og om det ligger en båt som kan avhjelpe på gods i Akkarfjord, så er jeg 100 prosent enig med Alf E. Jakobsen at godsutfordringer må kunne løses ved bruk av denne båten. For å gå noen år tilbake i historien, så vedtok Finnmark fylkesting at de hadde ansvaret for ferge/gods til Årøya i Alta kommune, så jeg kan ikke forestille meg at en eneste fylkespolitiker i dag skulle mene noe annet i forhold til Akkarfjord. Og dette vil jeg også argumentere for i fylkestinget. Det har aldri vært min hensikt å være med på å skulle rasere for viktige næringer i distriktet.

Rut Olsen (Kp)

Fylkestingsrepresentant

Kystpartiet i Finnmark