Arbeiderpartiets sametingsgruppe er fornøyd med at partiets stortingsgruppe lytter til de signaler som samene fremmer.

Blant annet har partiet fått med seg de andre partiene i Stortinget, med på en avtale om allmennkringkasting, og uttalelse som støtter behovet for mer samisk på TV. Fjernsynet er det mediet som har størst påvirkningskraft i synliggjøring av samisk språk og kultur. Ved at partiets stortingsgruppe engasjerer seg i denne debatten, viser partiet at de setter samisk språk og kultur i fokus.

Stortingsgruppa har også fått til et filmforlik, der man understreker viktigheten av å styrke Internasjonalt Samisk Filminstitutt. Den samiske filmverdenen har behov for et eget samisk filmfond, gjerne finansiert sammen med de andre nordiske landene.

Sametingsgruppa registrerer med tilfredshet at stortingsgruppa aktivt arbeider for videreutvikling av det samiske på alle nivåer, samtidig som det arbeider for at det samiske blir mer anerkjent i det øvrige samfunn

Arbeiderpartiets sametingsgruppe vil aktivt bruke partiets organer for å involvere majoritetsbefolkningen til en dugnad for et inkluderende flerkulturelt samfunn, til beste for alle befolkningsgrupper.

Mariann Wollmann Magga,

sametingsrepresentant Ap